file:///C:/Users/Eigenaar/Documents/Nieuwsflits%20KBO%20februari%202022.pdf

               Bond voor Ouderen vanaf 50 jaar Wie zijn wij 

Onze Doelstelling 

Doelstelling. 

  • waar staan we voor, het organiseren van activiteiten voor de senioren van Landgraaf en omgeving. 
  • gezellig samen zijn met een praatje en koffie.
  • vragen over computer, laptop.
  • computerhulp. 
  • belasting aangiftes verzorgen, door een KBO belastinginvuller.
  • Advies over WMO bij u thuis aan de keuken tafel
  • __________________________________________________

KBO Landgraaf sterk voor alle senioren

Afgelopen jaren is er vaak en veel gesproken over de toekomst van de KBO. Rode draad: hoe kunnen we de KBO hernieuwd op de kaart zetten? Duidelijk is dat de KBO meer en beter zichtbaar moet zijn in onze samenleving. Niet voor niets is onze de slogan: KBO sterk in Limburg. Daarmee zeggen we niets te veel. De KBO zit vertakt in bijna alle steden en dorpen en heeft een stevige positie bij provincie en gemeenten. Terecht, want wij vertegenwoordigen alleen al qua leden 35.000 senioren in Limburg en we staan voor alle senioren en dat zijn er in Limburg heel veel!

Het begin is gemaakt met o.a. een nieuwe website, een nieuw blad, en een nieuw logo, ook voor de afdelingen. Maar wat kunnen senioren nog meer verwachten? KBO Limburg gaat stevig investeren in scholing en deskundigheid, met name aan de basis, bij de afdelingen. Meer inhoudelijke activiteiten aanbieden, aansprekende projecten opzetten, waar ook de jonge senior graag mee in wil stappen. We willen ook onderzoek doen naar de behoeften van jonge senioren, want die hebben we onvoldoende in beeld. En we denken na over een flexibel lidmaatschap. Bijvoorbeeld voor een bepaald project. Daarmee kan iemand kennismaken met de KBO. We kunnen dan laten zien wie we zijn en wat we doen met als uiteindelijk doel die jonge senior over de streep te trekken om echt lid te worden van de KBO.

__________________

Onze kijk 

KBO staat voor ontmoeting en omzien naar elkaar De plaatselijke KBO afdelingen zorgen elk jaar voor een gevarieerd aanbod van activiteiten. Er wordt veel gewandeld en gefietst, er zijn regelmatig uitstapjes, inloopmomenten rondom tablet en computer, themabijeenkomsten over tal van onderwerpen en nog veel meer. Elke afdeling heeft weer een ander programma. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zorgen voor heel veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en daarmee ontstaat er ook een stuk omzien naar elkaar. Heel belangrijk. De KBO biedt een netwerk waar mensen op terug kunnen vallen als het nodig is. Een netwerk waarin mensen kunnen ontvangen, maar waarin je ook heel veel kunt geven. En beide zijn een probaat middel tegen eenzaamheid. Echt iets om gebruik van te maken!

Voor vragen hulp en advies, mail of bel met KBO Landgraaf

De vrijwilligers van KBO Landgraaf, zijn dagelijks te bereiken via Mail of telefonisch contact. De vragen komen binnen via post en andere media. 

Heb je een vraag klik hier


Een unieke service zijn onze getrainde ouderen adviseurs. Dit team bestaat uit vrijwilligers die opgeleid zijn door KBO Limburg. 


Een andere service is hulp bij het invullen van uw belastingen. Deze mensen zijn er om u te helpen bij de aangifte. Deze vrijwilliger komt bij u thuis om de aangifte te doen. Ook deze worden jaarlijks getraind door de KBO Limburg.


Het nummer voor Service-, Juristen- en Pensioentelefoon van KBO-PCOB is 030 – 3400 655.


Bel dit nummer voor vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, gezondheid en juridische zaken.

Maandag t/m donderdag 10.00 – 13.00 uur Servicetelefoon

Woensdag 13.00 – 15.00 uur Pensioentelefoon

Donderdag 13.00 – 15.00 uur Juristentelefoon  

______________________________________________________
Voor vragen, hulp en advies … bel of mail de KBOEen unieke service bieden de ouderenadviseurs. Goed opgeleide vrijwilligers van de KBO die thuis op verzoek komen kijken naar de woon- en leefsituatie, en mogelijke vragen bespreken. Denk daarbij aan zelfstandig wonen en leven, mensen ontmoeten en activiteiten ondernemen, je veilig en prettig voelen in je eigen omgeving. De ouderenadviseur weet wat er binnen de gemeente speelt, kent de WMO en de beschikbare voorzieningen. Hij of zij kan als informeel cliëntondersteuner ook helpen bij het keukentafelgesprek. De adviseurs zijn te bereiken via de afdelingen. 

ook hebben we de beschikking over een Sociaal Adviseur, Deze kan u adviseren bij de bovengenoemde vraagstukken.


Een andere service is de hulp bij het invullen van de jaarlijkse Belastingaangifte. De belastinginvullers van de KBO helpen u graag hierbij. Wilt u weten of er een invuller bij u in de buurt is, bel dan naar het secretariaat van KBO Landgraaf.

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Thank you! Your message was sent successfully.